Vad sysslar högern med inom EU

Vad sysslar högern med inom EU. Man behandlade en Abortresolution som de konservativa buade åt i parlamentet. Vilken etikett det i den konservativa gruppen i EU och där finns väl moderaterna skulle jag tro utan att vara säker

En resolution till stöd för sexualundervisning, rätten till abort och rättigheter för homosexuella sänktes av burop och protester från konservativa grupper i EU parlamentet i Strasbourg i går
Uppträdandet väckte rejäl ilska hos flera av de svenska ledamöterna. Ledamoten Cecilia Wikström (FP) kallade det ”symptomatiskt för den isvind som blåser i flera av våra medlemsländer”.

Jag konstaterar då att i parlamentet håller inte högeralliansen ihop. Det här visar på de konservativas rätta jag. Det är en icke bindande resolution man buar åt som egentligen är en fråga om alla människors lika värde.

En kommentar

  1. Olof

    Moderaterna och svenska KD tillhör den största gruppen, EPP – Europas liberaler. De konservativa, ECR (Europas konservativa och reformister) är en liten klick i parlamentet. Läs på Lennart. Där sitter britter, polacker, italienare. Inga svenskar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.