Det är inte alla stödpengar går till behövande

Det är inte alla stödpengar går till behövande. Höginkomsttagare använder oftare tandvårdens högkostnadsskydd än låginkomsttagare.

Högkostnadsskyddet infördes 2008
För att patienter med stora behov och dålig ekonomi inte ska tveka att söka tandvård, men granskningen visar alltså att det är personer med hög inkomst som oftast utnyttjar det.

Nästan var femte höginkomsttagare har utnyttjat stödet, mot var tionde låginkomsttagare. Granskningen visar även att hälften av alla vuxna inte känner till högkostnadsskyddet i tandvården.

Man ska komma ihåg att sedan det infördes har höginkomsttagarna fått mycket stora skattesänkningar. Orsaken till att få låginkomsttagare använder det så kan det ändå vara för dyrt för dem. Inkomstskillnaderna har ökat kraftigt sedan den borgliga regeringen och jag tror inte att sjuka och arbetslösa över huvud taget har råd att gå till tandläkaren

Den här undersökningen har funnits att läsa i tandläkartidningen. Med högerpolitik ökar klyftorna och de som har det sämst får det ännu sämre och det är det som skett sedan 2006

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.