EU har en förmåga att lägga sig i allt

EU har en förmåga att lägga sig i allt. Men inte riktigt allt och inte inom så viktiga områden som att ta emot Flyktingar och asylsökande ,det är långt ifrån alla EU-länder har avtal med FN:s flyktingorgan UNHCR in att ta emot kvotflyktingar. Så här ser det ut för 2013. Land / Antal kvotflyktingar:
Sverige / 1.900
Finland / 750
Storbritannien / 750
Danmark / 500
Nederländerna / 500 Tyskland / 300
Belgien / 100 Frankrike / 100
Irland / 80
Tjeckien / 40
Rumänien / 40
Portugal / 30
Spanien / 30

2012 fanns bara två Europeiska länder bland de fem i världen som tog emot flest kvotflyktingar: Sverige med 1.483 emottagna och Norge med 1.137. Flest kvotflyktingar mottogs av USA (53.053), Australien (5.079) och Kanada (4.755)
Källa: UNHCR (TT)

Eftersom dessa flyktingar kommer till en inre marknad kan i alla fall jag tycka att man borde enas om ett system som talar om hur dessa kvotflyktingar ska fördelas per land. Nu kommer ju mer flyktingar än kvotflyktingar men det känns ändå som om små länder tar ett större ansvar. Ni såg ju på listan hur det ser ut.

Men vi vet som sagt att det kommer många andra flyktingar till Europa än kvotflyktingar. Vi har bara de senaste veckorna sett hur båtar med flyktingar kapsejsat i Medelhavet där många fått sätta livet till. Flyktingresor troligen anordnad av smugglare som dessutom gör sig pengar på människors förtvivlan och rädsla.

3 kommentarer

 1. Gammelvargen

  Hur många tar Sverige och övriga EU länder emot per tusen invånare, Det är en siffra som är intressantare. Dessutom har Sverige en stor skuld i att människor drunknar när dom försöker ta sig hit. Alla Syrier får permanent uppehållstillstånd om ni tar er till Sverige. Kan man hitta ett bättre argument om man är människosmugglare. Dra tillbaka löftet om man vill minska antalet som försöker ta sig över Medelhavet och drunknar.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Hur det är med Syreier som lurats hit känner jag inte detaljerna till men sSverige har ingen skuld i att folk drunknar i medelhavet

   • Gammelvargen

    Jag är utlovad ett skydd och Permanent Uppehållstillstånd om jag tar mig fram. Därmed har Sverige ett moraliskt ansvar för det som händer, eftersom människorna riskerar allt för att komma hit. Sverige som nation har gett ett löfte till dessa människor. Om de löftet dras tillbaka då minskar smugglarnas argument för dessa farliga resor över havet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.