Regeringen tar inte ansvar för infrastrukturen

Regeringen tar inte ansvar för infrastrukturen. Så är det och det vet kommunernas organisation SKL, Sveriges kommuner och landsting. De pengar som är avsatta till trafikverket i den nationella planen räcker inte till för att åtgärda bristerna i transportsystemet. Det skriver man i ett yttrande till regeringen över den nationella planen.

Bristerna är omfattande i hela systemet och i hela landet skriver man vidare. Det här yttrandet går att få tag i. Jag tycker det är bra att vi kommunfolk som har nära till verkligheten i stort har sett har samma uppfattning.

De här bristerna i systemet är ett mycket allvarligt hot mot jobben och Sveriges konkurrenskraft, och därmed ett hot mot välfärden. Det har varit bra för Sverige om man under denna lågkonjuktur sett till att åtgärda de brister som främst finns på drifts och underhållssidan.

Det är ett systemfel att inte underhålla infrastrukturen och det går inte att skylla på Socialdemokraterna. I reala termer krymper insatserna. Vi är på väg in i en återvändsgränd när vi inte ser till att vi har ett fungerande transportsystem. En satsning där ger ökade intäkter i framtiden då folk får jobb och industrin får ut sina produkter. Industrin är viktig för landet men kanske inte viktigast i Storstockholm men på sikt drabbar det även Täby

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.