Moderaterna har blivit ett bidragsparti

Moderaterna har blivit ett bidragsparti. Tro det eller ej men så har det blivit. Sedan 2007 har ekonomiskt bistånd tidigare kallat socialbidrag ökat från 7,5 miljarder till 10,6. Reinfeldt har ju mage att säga att andra partiers jobbpolitik är bidragspolitik.

Nu är det även så att statens förändringar i arbetslöshetsförsäkringen, sjukförsäkringen blivit socialbidrag men det har kommunerna fått betala medan staten sänkt skatterna mest för de som har den högsta inkomsten.

Nu säger väl inte moderaterna som dessutom kallar sig de nya att att de inte försämrat välfärden men måttet på hur samhället mår kan mätas i just hur försörjningsstödet ökats.

Jag kallar det varken socialbidrag eller försörjningsstöd utan det är gammal klassisk fattigvård. Moderaterna har givit fattigvården ett nytt ansikte

9 kommentarer

 1. kalle

  Alltid intressant att läsa din blogg.
  Moderaterna är sluga när dom lyckas få väljarna att tro att dom är ett arbetarparti.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Roligt att du tycker det. De har varit duktiga på att lara media och de har aldrig råkat ut för någon granskning

 2. Bertil

  Moderaterna ja alliansen ja regeringen kort sagt öser ut pengar till icke behövande i form av bidrag.
  FAS-3 där får arbetsgivaren 5000 kr/ mån för varje . Den som utför jobbet får i många fall mindre än vad arbetsgivaren får.
  Glöm inte lennart många kommuner är inblandade i denna verksamhet Kommuner får 5000 kr/ mån för varje man tvångssätter i s.k sysselsättning kan vara sjuka med om de vägrar utförsäkras de.

  Nu är detta så fiffigt gjort så det är sekretessbelagt därmed kan kommuner hålla tyst om hur de gynnas av denna verksamhet.
  I gengäld så utgår inte statsbidrag vilket medför statskassan sänker skatter ( 140 ) medan kommuner tvingas höja skatter. detta medför att sjuka, arbetslösa, pensionärer får högre skatt än löntagarna i.o.m Löntagarna plundrar sjukas sociala försäkringar för att få ut det som jobbskatteavdrag.

  För att ytterliga öka bidragen till välbeställt folk så har RUT, ROT införts
  Men inte nog med det,

  Minns ni hur Reinfeldt i riksdagen skanderade om 147 förtidspensionerade per dag. ”nu får det vara nog” sa han
  http://www.youtube.com/watch?v=jWowxq0L2JU
  (147 per dag blir dryga 53000 per år) dock var sanningen att det förtidspensionerades ca: 50-55 per dag som mest. Detta gjorde man för att det var billigare när arbetslösa blev sjuka förtidspensionera dem istället för utbetala a-kassa.

  Vidare vad sker 2014 jo då ska 70 000 flyktingar inkomma. då finns pengar då spräcks ingen statskassa och då rullar oseriösa företagare då är det bara för dessa företagare stoppa ner fingrarna i statskassans syltburk och ta för sig.

  Bert Karlsson ser stora vinstmöjligheter http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17926629.ab

  Uppriktigt hur är det med bidragen. Är det inte skattesänkningar för välbeställda eller RUT ROT
  till städer och storstäder så är det flyktinginströmmning som statskassan kan användas till.
  Allt för att på succesivt sänka låglönerna så högre löner kan bli högre och klyftorna än störrre.

  I övrigt ser vi inga Pubar och massivt ROT RUT-användande i Inland men kolla Danderyd och rika Stockholms kommuner där frossar man i restaurangmomsen i ROT-avdragen och lata kapitalister de njuter när de efter fyllefesten får sitt bohag städat.

  Kort sagt Landet håller på gå käpprätt åt helvete när en överklass en egoistisk empatilös samling härjar fritt i statskassans syltburk.

 3. lf

  Jag förstår inte varför skatt och bidrag har blivit skällsord.Men där har moderaterna lyckats över hövan.
  Skatt är enligt mitt sätt att se den mest utjämnande faktorn för att se till att inte samhället faller sönder.
  Bidrag lämnas ju ut i alla sammanhang och det har också för det mesta en stödjande effekt.
  Om inte Volvo Umeverken fått transportstöd tror någon att de har varit kvar i Umeå.Nu har väl nuvarande regering i princip tagit bort detta stöd.
  Vi kan konstatera vad som händer.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Visst håller ajg med dig i den första och andra meningen. Men jag menar att det är politiken med sänkt A-kassa och förändrad sådan liksom samma försämringar i A-kassan. Dessutom har inte unga kommit ut på arbetsmarknaden och då finns inget annant alternativ än socialbidrag

 4. Axel

  Du menar då att folk som har ekonomiska problem inte skall kunna få bidrag eller? Fast iförsig.. Du kanske gillar idén att förtidspensioneras istället 🙂

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   De ska få bidrag men det är politiken som Anmders Borg har drivit som gjort att de tvingas söka bidrag.

 5. Nilklas Karlsson

  Men du din analys är ju inte speciellt logiskt, precis som M skulle vara för bidrag för att deras politik har fått ökat antal socialbidragstagare.. Faktum är ju att regeringen har rensat efter Socialdemokraternas mass förtidpensionering av arbetslösa, som herr Persson och han regim sysslade i början på 2000-talet..

  Dessutom är det ju S som är emot en allmän genrell a-kassa , enbart för att eran propaganda kanal och guldkalv LO skulle förlora medlemmar.. Så det är delvis erat fel att ungdomar måste söka socialbidrag..

  Socialdemokratin vill ju att människor ska vara i beroendeställning till dom, då mår ni som bäst, och ert verktyg har varit bidragssystemen, för en människa som arbetar röstar i högre utsträckning på andra partier!!!

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Jag ska diskutera med dig då du lärt dig att både arbetslöshetskassa och arabetskadeförsäkrtingen och sjukföräkringen har löntagarn fått betala genom att räkna av det ur det löneutrymme som man bedömer finns i avtalsförhandlingar. Det är en ren stöld som högerregeringen gjort eftersom löntagarna avstått detta. man gör alltid en bedömining i avtalsförhandlingar vilket utrymme det finns totalt sett. Jag vet att jag har rätt för jag har suttit i centrala avtalsförhandlingar när jag jobbade på Bygggnadsarbetareförbundet. Nu har man försämrat och egentligen stulit pengar av löntagarna. Pengarna har de gett till skattesänkningar för de som inte avstått något löneutrymme

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.