Förskolan i Stöcke får inte köpa mat av oss

Förskolan i Stöcke får inte köpa mat av oss. Oss i det här fallet är kommunen. Det beror på en alliansregeringen tycker inte att kommunen ska konkurrera med privata företag. Nu har det inte fått in några anbud på mat och i så fall tvingas de slå igen.

Det är ju ingen konkurens eftersom de inte fått in några anbud men jag hoppas självklart att kommunen ska kunna leverera mat och förskolan få vara kvar i Stöcke. Alliansregeringen fattar konstiga beslut och tar bort valfriheten i Stöcke för familjerna att även fortsättningsvis ha baren på hemorten

4 kommentarer

 1. Pingback: Konkurrenslagstiftning som slår fel | Jan Nilssons blogg

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Tycker du det är rätt att de inte får köpa vart de vill. Det är skattebetalarna som står för kalaset i friskolorna

 2. Joakim Sundkvist

  Jag anser jag att det är bra att vi har ett regelverk som syftar till att förhindra osund konkurrens. Att skylla på alliansregeringen när det gäller matleveranser till tillagningsköket på Stöcke förskola känns för mig väldigt långsökt. Varför inte vända på problemställningen och t.ex. låta kommunens och upphandlingsbyråns arbete med att handla upp tjänster vara det som bör utvärderas och kritiseras?

  Jag uppskattar att du hoppas på att förskolan i Stöcke ska få finnas kvar. Ofta har jag undrat vad ni i den politiska majoriteten egentligen vill. Sedan jag flyttade till Stöcke för snart tretton år sedan har ni på många sätt försenat och förhindrat beslut om underhåll och utbyggnad av verksamheten och samtidigt försvårat för de som önskat skapa valfrihet med andra allternativ än vad kommunen erbjuder.

  /Joakim

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.