Sture Bergvall medias nye favorit

Sture Bergvall medias nye favorit. Även om han ljög för de Svenska Domstolarna när det gällde 30 mord där han dömdes för åtta av dessa så var det inte för dessa han hamnade på Säters sjukhus tidigare

Han hade faktiskt begått allvarliga brott, gick på droger, förgrep sig som 19 åring 1969 på 4 pojkar och döms till sluten psykriatisk vård knivhugger 1974 en tillfällig bekant men blir aldrig åtalad då han står under vård. 1990 begår ett grovt rån och tar en barnfamilj som gisslan och döms på nytt till vård. Och bara några år senare börjar han erkänna flera mord. I vilket fall som helst blir han nu knappast utskriven och bedömas som frisk.

Även om inte hans erkännande om dessa mord var det andra grova brott. Jag har inte hört media refererat att han hade gjort grova brott som han satt inne för och om jag är rätt underrättad så är det inte tidsbestämt om man döms till vård.

Däremot har det många gånger hänt att personer som blivit dömda till rättspsykriatisk vård efter en kort tid bedömts friska och då begått nya brott. Det har debatterats många gånger om det går att bli frisk så fort

Visst får media kalla det rättsskandal men han är ännu inte friskförklarad efter de brott han togs in på Säter för och ännu har han inte friskförklarats även om han nu får lämna Säter.Lite eftertanke kanske inte vore så dumt och är folk sjuka har sjukvården tystnadsplikt så det är svårt att veta exakt hur det ligger till

5 kommentarer

 1. Magnus

  Tycker du är lite dåligt påläst.
  Innan Sture började erkänna alla mord friskförklarades han och skulle släppas.
  Sen om han är frisk el sjuk nu vet inte jag men det lär väl framtiden utvisa.

 2. Jan-Erik Brännström

  Hej Lennart
  Jag är faktiskt ganska påläst i fallet. Mycket har sagts både för och emot. Det enda jag vill tillägga är att den dagen jag ev får barnbarnsbarn kommer jag inte att rekommendera Sture Bergwall som tillfällig barnvakt.

 3. Mr Cool

  Kloka ord och jag håller med till 100%. Nu står vi inför faktum att han blir kvinnornas gunstling och friarbreven kommer att hagla.

 4. Hejsipådejsi

  ”gick på droger” Känns inte som ett så farligt brott när man dricker själv ibland. Men ja, dessa andra vålds brott visar var det är för typ av person. Samtidigt så går ju alla mördare fri tillslut i Sverige, så vet inte vad du vill komma fram till? Han har ju trots allt inte mördat någon för den delen heller vad det gäller bevisning…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.