Demokratin hotas åter i Thailand

Demokratin hotas åter i Thailand. Nu har Thailands premiärminister Yingluck Shinawatra upplöst parlamentet för att hålla nyval. Hon gör det då det varit många protester mot regeringen och hon tycker det är bästa sättet att ge makten till folket. Hon säger att hon inte vill se några liv gå förlorade.

Då får vi höra att oppositionspartiet kommer att bojkotta valet och vill tillsätta ett folkråd. Det bevisar än en gång att överklassen i Thailand inte accepterar demokratin. Det är inte folkets vilja som ska råda utan kungahusets och de välbeställda som ska bestämma över folket.

Tyvärr hjälper nog inte detta för i allmänna val har hennes parti för det mesta vunnit men när etablissemanget börjar protestera så brukar det bli någon form av statskupp som överklassen, kungahuset och militären ligger bakom. Så går det några år och det blir nyval och en regering med Shiniwatras parti leder landet igen.

Visst lever demokratin på en mycket skör tråd när sånt händer. Nuvarande regering har sitt stora och starka stöd bland fattiga bönder främst i de norra delarna av landet. Vi får hoppas att demokratin får större och större fäste och att de som nu protesterar respekterar ett kommande valresultat, vilket de tyvärr inte kommer att göra enligt de kommentarer vi hört.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.