GOD JUL på er alla som läser min blogg

GOD JUL på er alla som läser min blogg

GOD JUL på er alla som läser min blogg. Den här resan mot Jul började lite tidigare än vanligt för mig. Starten kom när Sveriges Radio hade tänkt ta bort vår lokala rimstuga men de ändrade sig och den blev kvar i alla fall ett år. Vi måste dock vara på vår vakt nästa år.

Rimstugan hölls dock en dag tidigare så jag fick i stället se på uppesittarkväll med Bingolotto och med det andra ögat följa V75. Inga vinster men inga dåliga program något av dem. Största fördelen var att slippa höra den Centrala Rimstugan i P4,

Julspurten blev också förändrad då Måns (på bilden) blev sjuk och vi befriade honom från vidare lidande. Visst saknar man honom. När man kom hem stod han alltid innanför dörren och hälsade välkommen pratande med svansen rätt upp i vädret. Han var bra på att prata och sov alltid på Inger. Saknad men minnet är just efter drygt 16 år tillsammans

Idag återgår vi till traditionen med start kl 15 med Kalle och hans vänner. Skulle tro att det blir en mugg glögg också. Mot kvällen tar julmiddagen vid och det mesta finns på julbordet och det mesta är egentillverkat eller tillagat. Däremot tror jag inte det blir julgröt och lutfisk men grisfötterna står på bordet. Efter maten kommer Tomten men han koncentrerar sig mest på barnbarnet Tilde för i övrigt är det bara någon enstaka klapp till övriga som finns i säcken

Tyvärr ökar antalet barn som blir fattigare och där blir också julen fattigare för barnen både när det gäller julklappar och allt det andra som hör julen till. Glädjande finns det många ideella krafter som hjälper till på olika sätt både för att barn som har det svårt ska få en trevligare hjul än annars men även andra som har det svårt ska få en jul att minnas. De ideella krafterna är ovärdeliga då politiken i övrigt tagit fel väg då samhället mer och mer litar på att de ska göra mera. Ni är värda en extra Julhälsning.

Än en gång vill jag önska alla en riktigt GOD JUL även om snön är en bristvara och ta det lugnt i trafiken och även med mat och sprit

3 kommentarer

  1. Emil Wallin

    Hörde delar av Magnua Ugglas rimstuga vilket var det sämsta jag hört sedan Radion startade sina sändningar.
    Tacka vet jag våran egna rimstuga och den blir bara bättre och bättre, som Du säger Lennert, vi ska kämpa för att ha kvar vår egen rimstuga..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.