Riksbanken sänkte sin ränta förförra veckan

Riksbanken sänkte sin ränta förförra veckan. Frågan är om det är rätt. Många bedömare bland annat en Nobelpristagare varnar för en bostadsbubbla. Kommer folk att låna mindre till bostäder blir svaret nej.

De kommer inte heller att amortera mer och många kommer att dra på sig för höga skulder och skulle räntan stiga med 4 % vore det många som fick gå från hus och hem. Räntorna kommer att stiga ganska mycket under en femårsperiod och folk kommer att få gå ifrån sina bostäder

Pensionerna för framtiden påverkas också men i negativ utveckling när räntan är låg

4 kommentarer

  1. Johan

    Låg ränta =bra för vårt export beroende land. lägre kronkurs Ökad export skapar mer jobb lägre arbetslöshet osv men ett sorts amorteringskrav hade väl
    kunnat införas för att få lite sundare nivå på bolånen inte sant?

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Men problmet är också att privatpersoner långar för mycket och det är många som varnar för en bostadsbubbla och det gör även jag. Vi har sett hur det gått åt skogen i andra länder när skulderna blivit för höga och det gäller inte bara statsskulden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.