Lite reflektioner från mellandagarna

Lite reflektioner från mellandagarna. Vi åkte som vi har gjort många gånger förut till Långvattnet på annandagen. Moses var där första gången ensam sedan Måns gick bort. Han sökte Måns när vi kom dit men sökandet var ännu större när vi kom hem till stan. Han saknar sin kompis.

Det finns en annan saknad just nu och det är snö och kyla. Det ser mörkt ut både för SM på skidor och invigningen av Kultuthuvudstadsåret. Snöbristen har ju gått att ordna om kylan kommit men då ser det inte ut att bli. Jag minns inte att det varit barmark någon jul i Långvattnet där sjön varit blank för den lilla snö som fallit har tinat bort nästa dag och det finns ingen snö på åkrarna och på vägar och gården är det blank is.

Sporten har varit positiv med bra prestationer framför allt i Storslalom i fredags där Maria PH ser ut att ha hittat superform som bådar gott inför OS. Däremot var det otur att hon inte fick ha kvar skidan på foten så hade det troligen som sämst blivit en andraplats. Damlandslaget är ett mycket starkt lag i utförsåkningen. Kom igen Maria.

Tour de ski är lite ramphugget på grund av många avhopp kanske främst beroende på att det är OS men även snöbristen ger problem. I går var det riktigt bra prestationer både av Calle Halfvardsson och Hanna Eriksson som vann spritloppen.

Björklöven gjorde enligt rapporter bra match och vann mot Mora hemma med uddamålet trots att de kom i underläge i första perioden. Nu var backarna tillbaka men det är fortfarande för många skador bland forwards.

Schumacher den store Formel 1 föraren råkar ut för en allvarlig skallskada när han åker off pist med sin son och ramlar och slår huvudet i en sten. Han som kört så många lopp i hög fart på tävlingsbanorna faller i en skidbacke

Sist går det inte att undgå att reflektera över den terror som dyker upp hela tiden. Nu hör vi talas om dessa självmordsbombare som nu senast två dagar i rad gjort attentat i Ryssland där motivet sägs vara att stoppa OS. För mig är det obegripligt hur man lyckas eller tvingar människor att ta död på andra genom att själv spränga sig till döds

2 kommentarer

 1. lf

  Man kan reflektera över både vad som hänt i mellandagarna och före jul.
  En enorm kritik framkom då ni anställde en omvärldsstrateg här i höstas utan normalt anställningsförhållande. En hel politikerkår kunde inte komma med en godtagbar förklaring.
  Din kollega avfärdade med ”surr” från allmänheten.
  Man kan fråga sig vilken relation ni vill ha med allmänheten och väljare.
  Du är tuff Lennart Holmlund, men är du tuff nog att skicka in denna kommentar.
  Vi får se.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Du [email protected] tror jag att jag har förklarat att det är tjänstemän som anstälelr de tjänstemän som de ska ha för att genomföra det politiska uppdraget. Det är bara en enda tjänsteman som som politiken anställer och det är stadsdriektören och det beror på att den personen har ingen annan överordnad än politiken. Tjänstemän ska inte heller diskrimineras om de har en viss politisk uppfattning eller är gift eller känner någon i kommunen. Det harframgått med all tydlighet hela tiden att det är tjänstemännen som anstälelr och inte politiken. Jag kan berätta för dig att när vi och jag sist anställde en stadsdirektör direktinplacerade vi den nuvarande som var bolagschef. Vi gjorde det utan någon som helst annonsering och vi har gärna haft honom kvar om han velat ha kvar även det jobbet inklusive bolagschef. Den anställning vi gjorde fanns i budget för vi har sagt att vi behöver en omvärdsbevakning och då flera slutat av olika anledningar. Jag tycker det är konstigt att bland anant du far runt med en massa skitprat om anställningarna när du inte vet ett dugg hur det går till eller ska eller kan gå till

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.