Knarkliberaler ska inte få vinna

Knarkliberaler ska inte få vinna. Såg ett intressant samtal med en läraren och författaren Staffan Hubinette som berättade om cannabis och dess negativa verkningar. Vi är nog trots allt många som fortfarande är oroliga över den liberala syn som finns hos alltför många i världen bland annat i vissa stater i USA. Från nyår är det tillåtet att sälja marijuana där. Helt obegripligt att en stat tillåts detta.
Det blir sämre resultat i skolan som därmed blir ett straff hela livet. Det finns folk och länder som inte har den insikten och till och med gör bruket lagligt. Vi ska ha en drogfri värld i stället.
Knark i alla dess former ska på alla sätt alltid bekämpas dels genom polis och andra myndigheter och lagstiftningen på alla områden måste bli hårdare samtidigt som resurser måste avsättas till det förebyggande arbetet och till att hjälpa folk som hamnat i bruk och missbruk. Det är dags att världen tillsammans tar krafttag mot knark och mot marijuana så inte hela världen blir ett enda stort flum.

8 kommentarer

 1. Inge Svensson

  Hur ser du på Stockholmsenkäten och att 20-25% av ungdomarna i 2:an på gymnasiet har testat droger och att ungefär hälften av dessa knarkar regelbundet? Fungerar förbudspolitiken? Är alkoholmonopolet en bra lösning på alkoholproblematiken och bör man fundera på en liknande lösning för cannabis? Reglering och vård istället för förbud och straff?

  Jag ser droger som ett symptom på hur samhället mår. För att bekämpa droger så bör man satsa stora resurser (miljardbelopp) på den psykiska ohälsan och stressen i samhället. För det är där problemet ligger.

 2. Fabian Kempe

  ”Det är dags att världen tillsammans tar krafttag mot knark och mot marijuana så inte hela världen blir ett enda stort flum.”

  det är precis det världen har gjort åt andra hållet i många många år för att uppnå att det skall bli lagligt igen…. plus du verkar galen.

 3. Erik

  ”Knark i alla dess former ska på alla sätt alltid bekämpas”
  ”Det är dags att världen tillsammans tar krafttag mot knark”
  Du själv dricker alkohol. Det är också en drog, och är mycket farlig. Men det är okej?
  Är marijuana m.m. olagligt för att det är farligt, eller är det farligt för att det är olagligt?
  Varför är alkohol ofarligt?

  • Daniel Ådin

   Hej!

   Just det argumentet har jag alltid funderat över…… Jag tror nog de flesta (alla) håller med om att alkohol är farligt! Är det ett argument för att tillåta något som är minst lika (mer) farligt?

   Samhället lägger ner 100-tals miljoner varje år på att minska drickandet av alkohol. Är det då vettigt att legalisera fler farliga droger av nån sorts rättvise-aspekt droger emellan?

   Hade alkohol upptäckts idag så hade det garanterat förbjudits!

   D

   • Daniel

    Ja, det är vettigt att legalisera fler droger. En av anledningarna är just det, att alkohol är en väldigt farlig och destruktiv drog. Om ett större utbud leder till att fler använder substanser som är mindre farliga, så är det ett stort steg i rätt riktning. När mina barn blir såpass stora så ser jag mycket hellre att de röker marijuana, än att de dricker alkohol. http://wilby.nu/sv/what-is-dangerous/

    Nu är det emellertid så också att den nuvarande narkotikapolitiken förbjuder substanser som visat goda resultat i behandling av missbruk, såsom LSD, som haft betydligt bättre resultat i behandlingen av alkoholism än vad 12-stegsmetoden någonsin haft. http://wilby.nu/sv/for-ever-grateful/

    Min förhoppning är att vi som samhälle tar ett stort kliv bort från politiken, för att närma oss vetenskapen. Vi behöver en narkotikapolitik som bygger på fakta och på en vilja att hjälpa, istället för att jaga människor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.