Skattesänkningar ger sämre välfärd

Skattesänkningar ger sämre välfärd. Regeringen har sänkt skatterna så mycket att man lånar till välfärden. Trots detta så skryter Anders Borg om att de har ordning på ekonomin och att vi har bättre ordning än de flesta andra länderna

Det tycker inte jag är något att skryta om när han har försnillat det överskott som S och Göran Persson. I Agenda i söndags i debatt med Magdalena Andersson blev han så pressad att han kunde tänka sig höja skatten för att satsa på utbildning.

Jag kan konstatera att skattesänkningarna främst har gått till de som har det sämst ställt och de som fått mest har till och med fått råd att köpa sig sjukvård. SVT börjar en granskning av sjukvården så kommer alla att få se att det är för lite pengar till landstingen.

Det är mera statliga pengar som behövs till landsting och kommuner för att klara sjukvården, äldreomsorgen , utbildningen på alla nivåer. Regeringen har vägrat öka bidragen till kommuner och landsting som tvingats höja skatterna. Är det kommuner och landsting som tvingas höja drabbar det låginkomsttagarna mest eftersom de inte idag har några marginaler

Staten måste se till att kommuner och landsting får mera pengar. Pengar till välfärd som Anders Borg kallar bidragssverige. Tänk vilken människosyn som råder när pengar till sjukvård, skola, äldreomsorg är bidrag. Det finns många sätt att staten ska kunna finansiera mera välfärd till. Skattesänkningarnas tid är förbi om vi ska ha en välfärd.

Det är dags att ändra färdriktningen. Fler i jobb ger också mer skatteintäckter och det är inte heller bidrag att se till att fler har jobb och om man är sjuk eller arbetslös så ska man ha rimliga ersättningar när man är sjuk eller arbetslös.

2 kommentarer

  1. Micke

    Du låter som en repig gammal cd skiva. Regeringen är dum. Moderaterna är dumma. På den tiden Sverige stort sett va en socialdemokratisk diktatur va allt bättre.

    PS varför ska S ha ensamrätt till arbetsplatserna.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det är inge nrepig skiva. Allt som vi vill som bättre sjukvård ska betalas. Skatten är ett och det andra är statsbidrag som även det egentligen är skatt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.