Det finns en total brist på arbetsmarknadspolitik

Det finns en total brist på arbetsmarknadspolitik. Det är ett stort rekryteringsbehov av arbetskraft i vårt län. Det fattas eller ska ersättas uppemot 20 000 människor till 2020. Vård och omsorgspersonal där behövs 5500 och drift och verksamhetschefer. Det finns i en rapport från CERUM.

Sedan finns en lista där man ser stora behov och det är för få som
utbildas i gymnasieskolan. Samtidigt har vi en stor och hög arbetslöshet och många flyktingar och invandrare som står utanför arbetsmarknaden. Tillexempel har Rex resturang haft svårt att få tag i folk berättade Mia under december.

Samtidigt har högerregeringen i stort sett skrotat arbetsmarknadspolitiken som ska se till att den utbildar folk till de kommande jobben. Ni har väl hört Anders Borg säga att utbilda arbetslösa är bidragspolitik.

Han har ju försämrat A-kassan också. Pengarna har han använt för att sänka skatterna och mest för de som tjänar mest och tror att politiken med låg A-kassa tvingar folk till jobb. De får inte jobb för de har fel utbildning för de jobb som finns så det behövs en ny kraftfull arbesmarknadsutbildning och helst bristyrkesutbildningar som var vanliga förut.

Nu kommer inte högeralliansen att starta någon satsning på utbildning av arbetslösa så vi får vänta tills efter valet innan det sker

En kommentar

  1. Rolf Andersson

    Godmorgon Lennart!
    Ja helt klart så ”Högern” sett till de sina och samtidigt nedmonterat allt det som vi under många år etablerat som en ”Grundbult” i vårt samhälle.
    Det är mycket konstigt att man kunnat få fortsätta så här utan att media har kritiserat dem.
    Men Reinfeldt och Borg får väl ge ut en bokförklaring efter valet, där de talar om hur man lyckas att ”lura av ett land dess resurser”!
    Trevlig dag på dig!
    Rolf Andersson (S)
    Gbg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.