Så var det dags igen med matslarv

Så var det dags igen med matslarv. I går beslöt ICA att återkalla köttfärs från butiker i hela landet. Den här gången var det nötfärs från Irland och blandfärs med griskött från Danmark.

Man återkallade köttet för att man vid en rutinkontroll upptäckt att köttet innehöll salmonella. Man håller på att bli trött och less på allt som dyker upp med livsmedel. Nu är det inte vanligt med salmonella i köttfärs enligt ICA men en gång är en för mycket.

Som konsument är det dags kan man självklart välja annat kött. Köp svenskt kött är risken mindre för fusk men vi behöver få reda på varifrån köttet kommer. Det är dags att det står på förpackningen varifrån köttet kommer.

3 kommentarer

  1. Mikael Storm

    Jag köper alltid svenskt kött. Och inte bara svenskt kött vilket som helst: jag vill stödja lokala och närproducerande bönder. De är en del av vår levande landsbygd. Och med våra hårda krav på djurhållning, ekologiskt odlat, att kostnadsläget är annorlunda här uppe, mm måste vi vara beredda på att betala vad det kostar. För de flesta är det ingen större uppoffring att betala 10 procent, ja kanske till och med 20 procent, mer för maten. Så länge det är bra mat, och lokal- eller närproducerat.
    Det sjuka tycker jag åndå att man ställer väldigt hårda krav på våra bönder och odlare, och sedan vill inte tillräckligt många betala vad det kostar. Vill man stödja schyssta villkor eller inte? Det gäller inte bara denna bransch.

  2. Michael Smedlund

    Känns lite fel att kalla det matslarv. Lite tvärtom när man upptäcker det å snabbt återkallar partiet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.