USA är ett riktigt låglöneland

USA är ett riktigt låglöneland. Något annat kan man inte säga när korttidsanställda vid myndigheter har en timlön på 47 kr. En lön som Obama nu vill höja till 65 kr i timmen.Samtidigt uppmanade Obama kongressen att anta ett lagförslag om motsvarande höjning av minimilönen för alla sektorer och branscher.

Det här tog han bland annat upp i sitt tal. Han pratade en hel del om varför han gör detta. I USA precis som i Sverige är det många som fått det och har det hur bra som helst medan det är fler och fler som inte får ekonomin att gå runt och de klarar sig inte.

Tänk att dessutom har man inte den välfärd som vi har med en bra sjukvård där han inrättat en reform som ska ge alla vård men där högern har gjort allt de kan för att stoppa reformen.

I Sverige har högern inte stoppat några reformer med sjukvården men pengarna har blivit mindre och därmed har sjukvården försämrats. Det har även försäkringarna som ger en ekonomisk trygghet vid sjukdom mer eller mindre raserats. Det är lite nödhjälp kvar i Sverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.