Välfärden hotas med lån till skattesänkningar

Välfärden hotas med lån till skattesänkningar. Högerregeringen i Sverige gör som i många andra länder man lånar till skattesänkningar. Då kommer så småningom krav från andra om ekonomi i balans med nedskärningar i välfärden som följd.

Därför är det naturligt att förtroendet för Reinfeldts och Borg sätt att sköta ekonomin dalar. De kan inte leva hur länge som helst på den ekonomi som Göra Persson lämnade efter sig efter valet 2006.

Vi ser brister i äldreomsorgen som beror på kommunernas försämrade ekonomi liksom brister inom skolan. Kommuner och landsting måste få ökade statsbidrag då kostnaderna ökat. Det är staten som måste finansiera detta och inte kommunerna då ökad kommunalskatt slår hårdast mot låginkomsttagarna.

Välfärd måste gå före skattesänkningar och det är tur att inte högeralliansen styrt i Umeå för då har vi haft 300 miljoner mindre att röra oss med. Jag bara konstaterar att min och Socialdemokraternas bedömning om ekonomin varit rätt. Det har inte funnits ett utrymme för sänkt skatt i Umeå. Ågren och alliansen har haft fel.

9 kommentarer

  1. Maria Kristoffersson

    Skattesänkningarna har gjort att det kommit in mer skatt till staten! Restaurangmomsen som sänktes har gjort att mer skatt kommer in till staten från restaurangerna. Det kan vara bra för staten att sänka skatter! det visar Sverige exempel på.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Det har kommit in mer penagtr till staten om man använt pengarna till att anställaa fler i skolan eller annan välfärd. Då har de som haft A-kassa bättre råd att handla mer, kanske till och med att gå på resturang. Det har varit oerhört dyra jobb och jag har träffat resturangägare som sagt att det har varit bättre med andra ågärder än sänkt moms

      • Mille

        Varför vågar ingen tala sanning? Skatteintäkterna har ökat. Löneskatternas höjning balanserar jobbskatteavdraget. Vi lånar till massinvandring. Så är det här ute där man får tala sanning.

  2. Bert

    ”då ökad kommunalskatt slår hårdast mot låginkomsttagarna.”

    Ja inte riktigt rätt formulerat.
    Ökad kommunalskatt och sänkta statsskatter slår hårdast mot de med lägsta försörjningsinkomst och allra värst för sjuka, arbetslösa ja även pensionärer.

    Man kan påstå att sjuka, arbetslösa, pensionärers skattetryck ökar i.o.m för att täcka skatteavgifter
    till ex: Landsting så höjs avgifter.
    På det så kanske andra avgifter höjs också inom Kommuner därmed ökar skattrycket för de svagaste grupperna medan löntagarna får detta kompenserat via jobbskatteavdrag.

    Oerhört viktigt informera om det.
    Så när Reinfeldt talar om att skattetrycket sänkts så gäller det totalskatten. Men för löntagare och förmögna så är det endast de som får nytta av sänkt skattetryck..

    Ordet skattetryck är kort sagt ett märkligt uttryck.
    Det är lika med minskade realinkomster för staten. anser jag.

  3. Bert

    Maria Kristoffersson
    30 januari, 2014 kl 16:45
    ”Skattesänkningarna har gjort att det kommit in mer skatt till staten!”
    Hur går det bevisa att så är fallet. D.v.s Just att skattesänkningarna skapat mer skatt till staten.
    På det måste man även veta är det mer pengar men mindre realt eller är det realt mer pengar.

    Samtidigt finns fler faktorer som spelar in ökad befolkning, fler företag senare pensionering. tidigare ålder där man börjar jobba.

    Men av det kommer nya frågor och faktorer ökad befolkning hur då och vad kostar den, fler företag
    men färre anställda eller fler bidrag för att skapa fler företag.
    senare pensionering men fler arbetslösa i gengäld Tidigare ålder där man börjar jobba.
    Men låglönejobb och bidragsjobb i gengäld där utbildning istället blir till nackdel.

    Vad är det för samhälle som skapats för att komma med uttalandet skattesänkningar ger mer skatt till staten om det nu verkligen ger mer skatt.

    Samtidigt har vi nya kostnader för staten I-padar till skolbarnen nya inovationer inom vården.
    Högre löner för offentliganställda. Fler med försörjningsstöd. Fler företag som får bidrag inte minst Hamburgerrestauranger, Callcenter och Restaurangföretag över huvud taget.

    Jag tycker Maria Kristofferssons resonemang är tämligen chansartat.
    ”Det kan vara bra för staten att sänka skatter! ”

    Vadå kan? Jag tycker Maria lika gärna kan säga , Det kan vara bra för staten om de sänker skatten för mig. Det kan vara bra om jag får bidrag för staten, Det kan vara bra om arbetslösa utförsäkras.
    ( Vilket Helena Riviere tyckte ) Det kan vara bra om sjuka får rehabilitering och skickas till arbetsförmedling. Det kan vara bra om sjuka utförsäkras.
    Det kan vara bra om a-kassan blir värdelös.

    Men vem fanken är det bra för. Kläm fram det Maria.
    Jag tycker det liknar som Goddag Yxskaft.

    Ditt resonemang är kort sagt som från en historia där en döv gubbe som tillverkar ett yxskaft ser en främling komma gående, och funderar över vad denne kan tänkas vilja.
    Gubben antar att främlingen ska fråga om vad han tillverkar, och att han sedan vill veta vägen till stan och då tänker han säga att det är åt vänster. Främlingen börjar med att säga ”goddag” men får svaret ”yxskaft”.

  4. Pingback: Kris i cancervården | #SFramtidHalland

  5. Lars Andersson

    Vi lånar idag till massinvandringen som kostar oss 100-tals miljarder netto per år och ökar kriminaliteten, missären och rasismen i samhället, plus att vi betalar 28 miljarder till EU(SSR) och ca 34 miljarder förskingras i bistånd. Sluta med allt detta och satsa pengarna på fattiga pensionärer med högre pension, omsorg, välfärd. Inga mer skattehöjningar, vi har redan världens högsta skatter, sluta slösa bort våra pengar på onödiga saker.

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Vi lånar inte alls till någon massinvandring. Däremot finns det företag som söker arbetstillstån för inport av arbetskraft och sedan betalar de låga löner,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.