Det går kräftgång för centerpartiet

Det går kräftgång för centerpartiet. Maud effekten håller nu på att få fullt genomslag. Då menar jag inte henne som person utan den politiska väg som centerpartiet gick in på. Nu är det nog bara en liten kärna kvar och det är väl de som slåss för den egna sakens skull

Nu visar det sig att centern tappade var tionde medlem under 2013. Spekulationerna om varför är debatten om ideogrammet. Däremot vet man att inget parti tappat så många medlemmar.

Det har också kommit en ny oppositionsundersökning visar den lägsta siffran på förtroendet på 35 år

Moderaterna 25,0 (-0,1)
Folkpartiet 6,4 (+0,9)
Centerpartiet 3,1 (-1,7)
Kristdemokraterna 3,4 (-0,4)
Socialdemokraterna 34,0 (+1,2)
Vänsterpartiet 9,1 (+2,1)
Miljöpartiet 9,9 (-0,7)

Sverigedemokraterna 7,3 (-0,9)

3 kommentarer

  1. kjell B

    ….lite skitsnack från borgarna kan ändra på dom här siffrorna, vi går på Löfvens linje, och struntar i oppinionsmätningar och kämpar, för fram vår egen politik utan att skälla/skylla på andra, som t.ex. moderaterna brukar göra, det förfarandet verkar ju inte fungera så bra enligt senaste mätningarna.

  2. Britta Sethson

    Tycker det är tråkigt. Det finns många trevliga och goa centerpartister i vår kommun. Men först förlorade partiet centralt sin själ och sen en stor del av sina väljare. Ju tydligare de blir desto färre sympatisörer finns kvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.