Vad är det nu som händer med Amnesty

Vad är det nu som händer med Amnesty. Något har i alla fall hänt när deras Internationella sekretariat vill avkriminalisera köp och försäljning av sex. Nu är det ett förslag som tidningen Daily Mail läst så ska det ut på remiss.

Svenska Amnesty lämnar ingen kommentar till förslaget ännu utan hänvisar till det samråd som nu ska dras igång. Det låter också som ett märkligt beteende att man inte nu i Sverige kan ge uttryck för vad man tycker.

Det här kan ju inte vara en enskild tjänsteman på Internationella kontoret som själv har mandat att agera i den här typen av frågor och vi bör få reda på hur det gått till när sånt kan eller får hända.

För mig känns det som om en organisation som jag haft stort förtroende för har svikit mig i grunden. Visserligen är jag inte medlem med ändå är det ett stort svek. Har så svårt att se hur och varför man vill avkriminalisera sexköp mellan vuxna människor. Har så svårt att se att den handeln skulle vara förenligt med mänskliga rättigheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.