Biståndet till Uganda dras in av en…

Biståndet till Uganda dras in av en del. Presidenten i Uganda har nu skrivit under den lag som antogs av deras valda församling förra året. Den lagen handlar om livstidsstraff för de som är homosexuella.

Norge och Danmark de har redan beslutat att deras bistånd ska dras in. Sverige funderar enligt biståndsministern men kan tänkas lägga om ca 70 av de drygt 250 miljoner var fjorårets bistånd och de 70 är de som går direkt till staten. Maria Brömster fp ropar på indraget bistånd.

Vid en första tanke låter det väl klokt att inte ge bistånd till länder som behandlar folk på detta hemska sätt för deras sexuella läggning. Men vid närmare eftertanke kanske det inte är så klokt.

Man måste ju fråga sig på vilket sätt människor i Uganda drabbas om ett bistånd dras in. Drabbar det hemlösa fattiga barn vars föräldrar dött i Aids eller andra insatser inom sjukvården som malaria eller rör det sig om projekt för rent vatten, utbildning eller vad det nu kan tänkas att biståndet går till.

En sak är självklar och det är att den typen av beslut som fattats är emot mänskliga rättigheter och friheter och det måste fördömas men man kan ju inte fatta beslut som innebär ännu mer lidande för en befolkning som redan lider.

Jag vill då i alla fall att regeringen tänker till innan man förändrar ett bistånd som skulle ge ökat lidande för befolkningen och framför allt göra lidandet större för utsatta barn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.