Nya V86 blev en riktig framgång

Nya V86 blev en riktig framgång. I går var det premiär där det gick fyra lopp på Solvalla och Åby. Jag hann inte se allt men det jag hann med var bra. Åtta lopp på en och en halv timme så bättre kan det inte bli.

Det här borde ge efterföljare inte bara på V86 där man inte heller behöver låsa fast vid att det alltid ska vara Solvalla och Åby. Det här kan man göra med vilka banor som helst och det kan inte finnas några hinder att införa det även på V 64 någon eller några dagar per vecka

Det gäller också att man ändrar de beslut man tagit om de kraftiga neddragningarna på inte minst Norrlandstravet som kan vara en väg in i travets död. Jag sitter själv i styrelsen för Umåker och där har vi varit förskräckta över de beslutade förändringarna men hoppas det kan ändras.

En lösning som man borde pröva är det jag nämner med delade tävlingar som gör att tävlingarna för spelet blir mycket kortare. Min fulla övertygelse är också att den dåliga publiktillströmningen beror på att det tar lång tid. Med ny och bra teknik så måste det gå att ordna stora bildskärmar så att man både kan se loppen och spela på två banor. Man kan samtidigt minska ned loppen på varje bana så att en tävling aldrig tar längre tid än två max 2,5 timmar och loppen som minskas ner fördelas ut i landet för fler travdagar.

Detta var en personlig reflektion efter gårdagen med nya V86 eller Onsdag Express som det kallas och som bör kunna utvecklas när det provats ett tag

En kommentar

  1. Oberoende politisk bedömare

    En helt annan lösning kan också vara att folk slutar se trav som en sport utan som det spel det de facto är.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.