Slut på anonyma partibidrag

Slut på anonyma partibidrag … Nu har det bildats en majoritet i Konstitutionsutskottet om ett positivt svar på en motion från S, MP och V som innebär ett slut på anonyma bidrag. Tar partierna emot anonyma bidrag riskerar man att bli av med det offentliga partistödet. Moderaterna har till slut tvingats gå med på detta även om de varit emot.

Sverigedemokraterna står ensamt utanför den nya lagen. De är väl rädda att de som stöder partiet inte törs visa att man stöder ett främlingsfientligt parti. Däremot kan det bli svårt att syna detta. Däremot är det märkligt att man inte inför en lag som även gäller bidragen på regional eller lokal nivå. Bidrag behöver inte heller enbart vara pengar det kan vara gratis annonser.

2 kommentarer

 1. Gandalfdenviite

  Bra lag, men enkel att gå runt genom att bilda en stödorganisation… som själv tar emot anonyma bidrag som denna organisation sedan öppet skänker till utvalt parti!

 2. Bert

  Självklart har du rätt Lennart. ja som i mycket annat.
  Moderaterna kommer alltid stödas av kapitalister.
  Partibidrag kommer självklart kringgås
  Det kan väl vem som helst förstå. Men går det sätta käppar i ”hjulen” för detta
  så är alla ideér om det välkomna tycker jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.