Maud,s agerande tål inte dagens ljus

Maud,s agerande tål inte dagens ljus. Maud Olofsson ställer inte upp i KU på en utfrågning om Vattenfalls köp av Nuon. Hon behöver inte men visst vore det klädsamt eftersom det var under hennes tid som ansvarig minister affären skedde. Nu måste man göra om ordningen så att de som varit minister måste ställa upp och svara på frågor om det som man varit ansvariga för.

Enligt Peter Eriksson ordförande i KU var det 20 år sedan något sådant hände. Det här förstärker misstankarna om något som Maud vill dölja för att inte hela regeringen ska svärtas ned. Det här visar att regeringen var väl insatt i affären och att Vattenfall fått OK att gå vidare med affären. Det har ju kommit fram och misstänkts att både Maud och Reinfeldt var informerad.

Jag tycker ärligt talat att det är dåligt gjort att inte tala om vad som skett. Det skadar tilltron till det politiska systemet. Visst borde hon kunna säga att man gjorde en felbedömning. Reinfeldt har ju sedan tagit bort styrningen av de statliga bolagen från näringsdepartementet och lagt det på Peter Norman som finansmarknadsminister. Jag tolkade det som ett misstroende mot centerpartiets skötsel av de statliga bolagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.