Det är skandal att inte Fd vice statsministern ställer upp i KU

I min blogg igår tyckte jag det var konstigt att ettstatsråd som avgått inte ska kunna höra av Konstitutionsutskottet. Ärenden som de varit med och fatat beslut om ska självklart kunna granskas av utskottet så de får stå upp och förklara och svara på de frågor som utskottet har.

Annie Lööf står upp och försvarar Mauds agerande vilket är ytterligare ett bevis på att det är mycket som inte kommit i dagens ljus. Även om de är sossehatare gentemot vad de gamla centerpartisterna var, som var mer samarbetsvilliga och deltog i uppstädningen efter den förra högerregeringen.

Nu får man göra en Lex maud och ändra reglerna så att de statsråd som varit ansvarig för beslut ska kunna kallas även om de avgått. Det är fruktansvärt stora pengar som Maud gett tillåtelse till att använda för köpet som drabbar bolaget hårt. Men deet är väl antagligen hårdare och svårare för regeringen om sanningen kommer fram. Det kanske går att få reda på detta av de som lyssnat av allt.

Däremot är det en bra ledare i dagens Aftonblad som du kan läsa

Maud Olofssons förlorade heder

3 kommentarer

  1. €dor

    Här ser vi vad lite obetydlig pudersnö kan ställa till med när de tillåts bestämma med sin lika obetydliga kunskap. Sverige och Vattenfall ruinerades av en av Centerpartiets största olyckor genom tiderna. Vi kan ju bara hoppas de åker ur och därigenom blir bestraffade. Det är det minsta man önskar. Själva källan kommer man inte åt. En fegis som går under jord!

  2. Erik

    Sensmoralen är att Staten inte ska äga företag som har ambitionen att bli ledande i Europa. Redan på nittiotalet stakade politikerna ut vägen för Vattenfall. Genom ägardirektiv och sedermera affärsplaner skulle styrelsen se till att verkställande direktörerna gjorde sitt jobb. Och det gjorde Josefsson. Det fanns kalkyler på förvärvet av Nuon. Inte bar en. Utan ett flertal som visade ett antal scenarion. Josefsson stred självfallet för en mest optimistiska kalkylen. Och jag skulle vilje se den politiker som skulle gå emot Josefsson. Maud hade inget val. Antingen bli anklagad för ministerstyre om hon ställts sig på den negativa kalkylens sida eller som nu Konstitutionsutskottet när det gick åt pipsvängen. Att hejda Josefssons vilja hade lett till att han måste avgå. Och tänk dig de rubrikerna och Maud hade då fått bära hundhuvudet. Politiken och verkligheten är inte alldeles enkel.

  3. Bert

    Maud O blev Reinfeldts största lycka. Utan henne hade kanske aldrig Reinfeldt kommit i makt.
    Maud hyllades även av bönder och framförallt av trottoarbönder.
    Men idag, upptäcker traditionella bönder hur grundlurade de blivit. Trottoarbönderna tycks ej heller de vara nöjda .
    Så kvar är ett centerparti i spillror tacka denna pladderkärring för det.
    Hon har mer självförtroende än vad hon har celler bak pannbenet är väl den slutsats man kan dra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.