Satsa ordentligt på incubatorer i framtiden

Satsa ordentligt på incubatorer i framtiden. Det finns mycket att göra för att få fram nya kunskapsintensiva företag i Sverige. I Umeå har vi en av Sveriges bästa incubatorer nämligen Umminova innovation som vi besökte i går med vårt näringslivsutskott och det är mycket framgångsrikt. Av bilden kan ni se något exempel.

Men det finns stora brister i statens satsningar. Staten satsar 30 miljarder på forskning enligt de uppgifter vi fick i går. Däremot satsar man bara några flisor på att forskningen ska tas om hand och att det ska bli företag med hög kompetens och nya jogg, Det satsas endast 50 miljoner på incubatorer. Här måste det till en riktig scenförändring och jag litar på att Stefan Löfven tar tag i detta samma dag han blir statsminister

Det sker för lite satsningar på att omvandla kunskap till företag. I Umeå har vi även Bic Factory som är en annan typ av incubatar som inte är kopplat till Universitet och och forskning men en som gett goda resultat där Rapunzel och Aptum är två mycket goda exempel. Vi har till dem inte fått ett öre av staten utan lite små EU medel har kommit till utan det har kommunen själv bidragit med pengar till trots att näringspolitiken är en statlig uppgift

Den nuvarande regeringen med centern i ledningen för näringsdepartementet har inte gjort ett enda dugg för en framgångsrik näring med högt kunskapsvärde utan satsat stora pengar på subventionerade tjänster. Vi fick även se exempel på några företag som är på väg ut på världsmarknaden som kommer att underlätta och spara pengar åt oss alla bland annat genom att bättre rehablitering för de som drabbats av stroke

En kommentar

  1. Lena Andersson

    Moderaternas jobbpolitik innebär enbart att förnedra arbetslösa och göra dem så fattiga o desperata att de ska ”ta sig själva i kragen” och börja jobba! Alliansen har återinfört slaveriet från 1 juli 2013 så tvingas alla arbetslösa med försörjningsstöd redan efter 2 månader att arbeta heltid utan lön åt kommunerna, eller förvaras/inlåsas i övervakade lokaler hela dagarna som om de vore dömda kriminella! De har även gjort det dyrare att anställa äldre än 26, vilket ökar långtidsarbetslösheten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.