Center skryt utan fakta i verkligheten

Center skryt utan fakta i verkligheten. Vi har sett hur centerpartisterna sagt att det kommer mer pengar till landsbygden. Då säger jag att det är en ren och skär lögn. Det blir ungefär samma pengar som förut eftersom Eu stöden minskat. Då har regeringen tagit ur statskassan i stället för de pengar vi betalat in till EU.

Jag ser att de andra partierna i alliansen varit tyst men det är inte mer pengar till landsbygden. Mindre Eu pengar mer Svenska pengar men inte mer pengar. Centerpartisterna i länet måste vara totalt okunniga

Här får ni lite fakta om hur skrytsatsningen ser ut

1.Centern satsar 20 miljoner mer för 2015 mer än vad vi gjorde i vår budget för 2014. Kom då ihåg att vi har inte lagt vår budget ännu utan vad vi sett nu är att regeringen släpper delar av sin där man fortfarande lånar till sänkta skatter.

2.Det saknas mer än 1 miljard inom landsbygdsprogrammet för 2014 och 2015

3. Vi kommer att satsa på landsbygden det har vi varit tydliga med för under centerns tid har allt vad jordbrukspolitik och regionalpolitik helt dött ut och Sveriges livsmedelsproduktion utgör inte ens hälften av vad vi äter.

Som jag sagt tidigare dömer Anders Borg (M) ut svenskt jordbruk och menar att det kommer att försvinna. Frågan är om Borg inser hur många jobb inom svensk matproduktion som han pratar om? Enligt Statistiska Centralbyrån arbetar ungefär 36 000 personer inom svensk jordbrukssektor och räknar vi med livsmedelsindustrin är det ytterligare 53 000 arbetstillfällen.

Vi har i vår S budget satsat mer landsbygdsprogrammen än regeringen gjort och om jag inte minns fel så rörde det sig i senaste budgeten om 371 miljoner kronor. Jag ska återkomma med mer fakta om vår S budget när den presenteras. Svensk jordbrukspolitik och regionalpolitik försvann när Maud Olofsson kom in i regeringen. Fråga Börje Hörnlund så får du svaret

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.