Skolinspektionen anklagar lärarna

Skolinspektionen anklagar lärarna. Skolan är het i debatten och det haglar tyckande från alla håll om vad som måste göras. I debatten har det varit prat om olika typer av uppgifter som ålagts skolan. Det har alltid varit att det är mer pengar som löser problemen men så säger inte skolinspektionen. Jag lägger här ner vad som fanns att läsa på SVT text TV. Jag har inte den inblick som behövs för att kunna varken säga bu eller nä åt vad chefen på skolinspektionen sagt. Så här såg texten ut på SVT text

Lärarnas oförmåga att anpassa undervisningen efter eleverna är en av de viktigaste förklaringarna till att elever lär sig allt mindre i skolan, hävdar Skolinspektionens generaldirektör Ann-Marie Begler i SVT:s Rakt På.

Myndigheten har granskat 650 lektionstillfällen runt om i Sverige och i en ännu opublicerad rapport slås fast att det finns brister i lärarnas sätt att undervisa som får stora konsekvenser.

Enligt Ann-Marie Begler så är det en av förklaringarna till att den svenska skolan är så pass mycket sämre jämfört med andra länders.
-Jag tror att det är en väldigt viktig
förklaring. All forskning visar att det som händer i klassrummet är det allra viktigaste, säger Begler.

Enligt henne handlar om att lärarna
ofta saknar förmåga att anpassa undervisningen efter varje elevs behov.
-Lärare jobbar många gånger utifrån en tänkt genomsnittlig person och
eleverna i varje skolklass är väldigt,
olika. /…/ En skicklig lärare klarar av att ge utmanande uppgifter till alla elever, men sedan finns det lärare som inte klarar det, säger Begler.

Flera punkter som kräver förändringar
ska pekas ut av Skolinspektionen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.