TV4 slutar med lokalsändningar

TV4 slutar med lokalsändningar. Det beslutet fattades i styrelsen i går. Hur många som kommer att sakna sändningarna vet jag inte utan min fråga har varit om det strider mot det avtal man fick med staten. Om det ger den ekonomiska vinst man räknar med får väl framtiden utvisa men säkert kommer de lokala annonsörerna att försvinna.

140 jobb försvinner och de som blir kvar ska jobba åt riksnyheterna. 25 reportrar av de tidigare lokala ska jobba med riksnyheter. Ett motiv till nedläggningen är att man la ner hälften av nyhetsbevakningen på lokala nyheter. Det är klart att de gör som en del andra och att alla ska tutas i allt utifrån Stockholmsperspektivet. Men det är ju någon från statlig sida som ska bedöma om man följer de avtal som finns med staten. Det har i alla fall tidigare funnits att man ska sända lokalt men det måste ha tagits bort i de senaste avtalen om man nu ska och kan lägga ner. Det känns som om TV 4 lurat staten på något sätt

En kommentar

 1. Inger711

  Jag anser att det är inte bra att TV4 slutar sända lokalnyheter, det är viktigt att sprida nyheter som gäller i hela Sverige, mycket undanhålles på detta sätt, men det är väl meningen att lyssnare skall undanhållas information som kanske kan missgynna SD t.ex.

  Åsiktsfrihet och yttrandefrihet är viktigt i ett demokratiskt land.

  Jag har inte alltid haft samma åsikter som Lennart Holmlund, och jag är inte socialdemokrat men tidigare moderat, men röstar numera på SD som säger sanningen och jag anser att Lennart Holmlund säger det han tycker och sådana litar jag mycket mera på än hycklande politiker som inte vågar prata klarspråk.

  Hycklare finns det gott om. Jag är övertygad om att alla partier i riksdagen inte är emot en mera restriktiv invandringspolitik än vad Aliansen och de rödgröna vill ha, nämligen fri invandring.

  Nedan kan ni läsa fakta på skattefria bidrag och andra förmåner som nyanlända får som vi skattebetalare får betala och som får sämre förmåner många gånger än dessa som kommer hit,, det är inte rättvist anser jag. Dessa uppgifter nedan mörklägger media och politiker som gör allt de kan för att inte föra fram något som kan gynna SD,, hellre förstör man landet ekonomiskt än berättar sanningen.

  http://ladycobra.wordpress.com/2012/12/18/sveriges-ekonomi-och-okade-kostnader-for-invandringen/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.