Reinfeldt vet inte att han styr i minoritet

Reinfeldt vet inte att han styr i minoritet. Han är beroende redan idag av Sverigedemokraterna och där får han sitt stöd för att kunna styra Sverige. Vid några enstaka tillfällen markerar Sverigedemokraterna sitt missnöje mot högeralliansen.

Vi vet också att Sverigedemokraterna inte tror att de får sitta i en högerregering för i de flesta fall är de för långt till höger om moderaterna men markerar i vissa fall emot och enbart av taktiska skäl.

Sverigedemokraterna är det mest fackföreningsfientliga tillsammans med centerpartiet men helt plötsligt röstade man med de rödgröna för att stärka kollektivavtalen på den Svenska arbetsmarknaden med anledningen sv Lavaldomen.

Jag är helt säker på att motivet är för att de vill inte ha utländsk arbetskraft i Sverige. Inte för att de ska ha samma lön som svensk arbetsmarknad. De tror att då minskar den utländska arbetskraften. Självklart vill vi att Svenska avtal ska gälla även för arbetskraft utanför Sverige.

Nu förlorade den högerledda minoritetsregeringen med en omröstning om att stärka kollektivavtalen. Det kommer inte att ske för regeringen följer inte heller reglerna om visstidsanställningar.

Däremot är det helt klart att Sverigedemokraterna vill ha kvar Reinfeldts högerregering då den är en del i högerpolitiken på många områden. En röst på Sverigedemokraterna är en röst på Reinfeldt precis som idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.