Fy för ännu mera religionskrig

Fy för ännu mera religionskrig. Kriget i Irak är ett religionskrig. En läkare som ställt upp och hjälpt sina grannar råkar ut för detta. Det pågår mer eller mindre etnisk rensning. Det har skett förut och sker igen

När terrororganisationen Islamistiska staten ( IS) tog över staden Mosul fördrev de läkaren och andra kristna men ingen av grannarna eller andra vågade ge sitt stöd till henne.

Irak ett land som rämnar sönder och grannar blir till fiender. Sedan milisen IS intog Mosul har kristna tvingats fly. Så är det men världens protester är små men varför. Krig orsakat av religiös tro är fel väg att gå in i framtiden.

IS ger kristna ultimatum i Iraks näst största stad. Byt religion, betala böter eller dö. Det har inneburit att tusentals kristna har tvingats fly. Nu för första gången är Mosul tömt på kristna enligt patriarken. Världen måste ta ett kraftigt avstånd från det som sker från den extremistiska sunnimuslimska gruppen IS som tidigare kallade sig ISIS. Det här stärker inte tilltron till muslimer utan snarare skadar dem.

2 kommentarer

  1. Människa

    Vad sägs om religionskriget i Gaza ? eller du vågar inte kommentera just den krigfarande religionen som just nu utrotar oskyldiga barn i Gaza?

    • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

      Enligt de uppgifter vi fått var det Hamas som började med att skjuta raketer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.