Inte blir lönerna för lärare högre med staten

Inte blir lönerna för lärare högre med staten. Lärare har önskat att staten ska överta skolan och förhoppningen är att arbetssituationen och lönerna ska höjas. Staten styr med en massa regler och det har blivit mer och mer med Björklund. Inte blir det högre löner med en statlig skola för staten brukar inte kompensera för löneökningar.

Se hur det är för poliserna som är statligt anställda. Det är en upprorsstämning inom polisen och uppemot 1000 poliser funderar på att sluta. Det är låga löner, tystnadskultur och en misstro mot ledningen. Aftonbladet efterlyste för en vecka sedan berättelser från poliser och fick ett stort gensvar.

Bilden är entydig och det är Polismyndigheten befinner sig i kris. De vill att ingångslönen höjs från idag 21300 till 25000. Men som sagt det är inte bara lönen det handlar om. De är också uppretade på Ask som skrev om att civil personal skulle få ökade befogenheter. Poliserna tycker inte om när Ask tycker att de har enkla uppgifter och att inte utbildningen akademiseras.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.