Socialdemokraterna vill skapa jobb i skogen

Socialdemokraterna vill skapa jobb i skogen. Det rör sig inom hela skogsnäringen. Synd att jag inte hade läst detta när jag var på debatt hos LRF på Umåker. Det här hade Stefan sagt på en pressträff och att det var en del i jobbpolitiken och att ha Europas lägsta arbetslöshet 2020

Vi vill bl.a lägga en miljard till samverkansprogrammet för nya jobb genom klimatinnovationer. Det ska prioriteras i samverkan med näringslivet.

-Vi tror på ökat byggande i trä, vi
tror på biobränsle och vi vill gärna se 25.000 nya jobb i skogsindustrin och vi ser att skogens tillväxt ärstörre än uttaget. Vi ska minska klimatutsläppen och bryta oljeberoendet. Har han sagt

Det innebär satsningar på Norrland och mera jobb här. Vi har många intressanta och framåtsyftande projekt efter Norrlandskusten från Örnsköldsvik i söder till Piteå i norr. När det gäller energifrågor är det även viktigt med samarbete österut och Vasa där Finland har sitt stora Energikluster som dessutom kommer att växa.

Jag skulle även önska en satsning på jordbruket både ur sysselsättningssynpunkt, mera närodlat, miljösynpunkt och sist men inte minst håller en hel näring på att dö ut och vi har inga grisbönder inom Umeå kvar och tillgången på mjölk måste också säkras för Norrmejeriet och vi måste ha en betydligt högre försörjningsgrad av livsmedel än idag i hela landet.

Det måste ske en omprövning av hela den näringen och dess förutsättningar för vi ska inte vara beroende av en orolig omvärld och bönerna måste ha lönsamma företag och kunna överleva och investera Nu läggs gårdar ner undan för undan.

Agera Stefan innan jordbruket dör. 8 år med centern ansvarig för jordbrukspolitiken har varit 8 för många

2 kommentarer

 1. Janne

  Hej Lennart

  Prata den svåger i Jämntland hur skogsnäringen är. Jar tror mig veta att alla skogsentrenpreär går
  knäna.Men alla uppdragsgivare typ SCA Svea Skog Holmen o.s.v mår gott. Var ska få dem som tar ut skogen åt oss till drägliga priser??
  M.V.H
  Janne

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Ja Janne men blir det mera skog som ska tas ut för att användas du brukar också prisbilden bli bättre för alla entrepenörer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.