Jan Björklund snackar skit så det dånar

Jan Björklund snackar skit så det dånar. I går när han intervjuades i TV gjorde han ett våldsamt angrepp på samtliga svenska kommunala lokala skolpolitiker. De var amatörer och inte professionella i sitt arbete.

Man kan till och med tolka hans uttalande som om det är politikerna som sköter undervisningen. Det är få verksamheter som är så hårt styrda som vad skolan är och en rektor ska följa skollagen. Staten har under Björklunds ledning gjort att lärarna har snart mera tid för byråkrati än för undervisning.

Hans angrepp och nedvärdering av landets samtliga skolpolitiker som han framförde är det grövsta man kan få höra. Reportrarna blev riktigt förvånande och nästan stumma när de hörde vad han sa.

Jag tar samtliga lokalpolitiker i försvar mot hans angrepp. De följer de lagar och regler som riksdag och regering beslutat om. Det är obegripligt att en vice statsminister kan uttala sig på detta sätt. Han måste vara helt desperat då han reagerar på det sättet och förtjänar att få sluta efter höstens val.

Hur kan han få någon röst efter detta och den förolämpning han gav. Om det är någon som tror att han kan få fram politiker som kan fatta bättre beslut än de lokala politikerna då är han ute och cyklar. Vill han ta bort lokalt inflytande och sätta dit statliga tjänstemän som ska styra då beter han sig precis som i länder där kommunisterna styrde.

Det här finns säkert att se på SVT live. Däremot har han inte råkat ut för något mediadrev. Hur tror ni media skulle betett sig inte minst liberala Expressen om jag sagt något liknande. Jan Björklunds uttalande är ett uttalande som skadar demokratin.

3 kommentarer

 1. Petter

  Tror inte det är nåt större fel på vare sig lärare eller skolan i sig, det man ser på senaste år är att lärarna inte klarar av den klick i varje klass som missköter sig .
  De har ingen makt att klara av att ha ordning och reda i klassen, och en stor del av arbetstiden går åt till byråkrati tex kvalitetssäkring som bara är nåt för syns skull.
  Ge lärarna mandat att skapa ordning i klassen och ägna sig åt det de ska ,undervisa.
  Har en dyselektisk son som spåddes en mörk skolgång på grund av sitt handikapp, han har fått en underbar hjälp från skolan och är mer än godkänd i alla ämnen.
  Hans största problem har varit den oordning som varit i klasserna han gått i ,3-4 elever som förstört för de andra i 9 års undervisning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.