Unga ska i jobb eller utbildning

Unga ska i jobb eller utbildning. Det ska de göra snabbt och inte som idag efter lång arbetslöshet. Vi Socialdemokrater fattade beslut på vår kongress att ingen ung människa ska gå arbetslös mer än 90 dagar. Nu finns det i vårt valmanifest.

Det är det största slöseriet under den borgliga regeringsperioden sedan 2006 att inte ett dugg har gjorts för att unga ska få jobb eller utbildning. Alla system med lotsar har varit ett totalt misslyckande och har bara gett jobb åt lotsarna. Som grädde på moset har det inte funnits en bostadspolitik så i alla fall de som fått jobb kunnat flytta hemifrån.

2 kommentarer

  1. Erik

    Lennart, när det gäller bostäder är det kommunerna som har ansvaret för att det är och blir ”verkstad”. Det har alltid varit bostadsbrist i våra större städer. Du minns säkert Tage Erlanders råd till de unga i början på sextiotalet som letade bostad i Stockholm. Ställ er i bostadskö! Det var Erlanders råd. Eller kolla läget utanför Stockholm, var ett annat råd. Det hela utmynnade i en vers i en bok som Röda Fjädern gav ut; ”Austronauten råder sonen stå i bostadskö på månen”. Och skyll inte nu på plan-och bygglagen. Ni har haft makten så länge genom årtioendena och alltid kunnat påverkat den. Däremot har ju Alliansen sett problemen och tagit initiativet till kraftfulla förändringar inte minst när det gäller problemen kring ”buller”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.