Mycket skarp kritik mot Reinfeldt efter valet

Mycket skarp kritik mot Reinfeldt efter valet. När M förlorat valet bestämmer sig Reinfeldt för att avgå direkt på valnatten. Nu förs det fram kritik från olika håll enligt Aftonbladet

En ny M-ledare tros tillträda först i vår. I ett komplicerat parlamentariskt läge, utan klar regering, växer kritiken mot Reinfeldts snabba sorti, skriver Aftonbladet.
 Om det blir ett nyval står Alliansen helt utan statsministerkandidat, ­säger en källa inom partiet.
 Det var chockartat och det har funnits en irritation över det också.
Infra­strukturministern ­Catharina Elm­säter-Svärd och gruppledaren Anna Kinberg Batra spås båda ersätta. Enligt Aftonbladet har de båda kampanjat en del internt innan Reinfeldts besked. Kritik har också framförts av andra experter.

Jag tycker det är märkligt att den här kritiken kommet. Han är ju partiledare tills en ny tillsatts och jag är också säker att Moderaterna har en vice ordförande som kan ta vid om inte han agerar om det är nyval. Jag ska i detta fall ta Reinfeldt i försvar. Det är väl fullt förståligt att om han inte känner för att fortsätta ska han avgå. Han sa ju det klart och tydligt

Ska han som lyft M så mycket sedan han blivit partiledare där man är dubbelt så stor som alla andra borgliga partier och de är de väl i stort sett fortfarande dubbelt så stora inte få avgå när han vill det. Det är ju den politik M och även alliansen bedrivit som väljarna sagt nej till och det är inte partiledaren som utformar politiken. Reinfeldt hörde vad väljarna ville och tog konsekvenserna av detta. Det ska han inte klankas för.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.