IS har begått brott mot mänskligheten

IS har begått brott mot mänskligheten. I en FN rapport konstateras att Islamistiska staten har begått ohyggliga brott mot mänskligheten. Rapporten visar att man sysslat med massavrättningar, hållit kvinnor och flickor som sexslavar och barn som barnsoldater.

Is sålde ogifta kvinnor från Irak som sexslavar. De flesta av de 150 kvinnorna var yazidier och såldes för att giftas bort eller säljas som sexslavar. Kvinnor fördes till platser med prislappar för att köparna skulle kunna välja och förhandla om priset , uppger rapporten. Så fruktansvärt och obegripligt att värden måste agera

Det är märkligt hur människor kan bete sig på detta sätt och helt obegripligt att det finns svenskar både män och kvinnor som farit dit och strider på deras sida för att grunda en Islamistisk stat med dessa värderingar.

Lika förvånande är att inte muslimer i hela världen tar ett kraftigt avstånd från IS Det kan väl inte finnas något i religionen som gör att man kan bete sig på detta sätt mot människor.

Det är i och för sig inte första gången som religionen används som ett syfte för att föra krig och terror. Mänskligheten har inte gjort stora framsteg när krafter som Islamistiska staten får en grogrund och tillåts härja som man gör

3 kommentarer

 1. Bergis

  Kan inte du Lennart bussa hit IS till Umeå och ge dom mat och tändstickor till att slå upp en lägereld vid bensinmacken på Carlslid. Protesterar mackägaren kan du ju alltid kalla honom för rasist. Vi i Sverige ska ju vara en humanitär stormakt numera.

  • LENNART HOLMLUND (inläggsförfattare)

   Vad har det att göra med det som händer i Syreien och Irak eller där andra länder där IS är verksam

 2. johansson

  IS är något som skapats genom Usa-s stora misstag att invadera Irak och störta Saddam, många av ISledarna är f.d. militärer i Saddams arme, Saddam hade ju en stor arme som helt gick upp i rök vid krigsslutet. Usa-s överfall mot Irak var ju också ett brott mot mänskligheten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.