Fågellivet på Holmön hotas av minken

Fågellivet på Holmön hotas av minken. Det var en del av min blogg igår eftersom det har funnits de som påstått att det är vindkraften som hotar fågellivet. Jag fick en kommentar på min blogg men eftersom jag tror att inte alla som läste min blogg i går så lägger jag ut kommentaren på detta sätt och som ni ser har det lagts ut idag. Jag lägger inte ut den för att personen i fråga ger mig rätt. Läs noga igenom detta och jag blir förvånad över Länsstyrelsens agerande.

Postat den 2014/10/23 kl. 07:08
Lennart, du har alldeles rätt. Det är dags att jaga mink med hund och lövblås som skjuter ner  rök i gångarna. Det har fungerat i Uppland och Södermanlands skärgårdar. Då är det ännu mer märkligt att länsstyrelsen i VB avslog en begäran för minkjakt med hund. Orsaken som sades mig var att det var fåglarnas häckningstid.

De får ju ändå inte ut några ungar på grund av minken. Hur tänkte man då?? Alltså, det som behövs är en aggressiv och seriös satsning på minkjakt på Holmön. Sluta fjanta med fällorna, de funkar inte. Om några år är det för sent

Så löd den kommentar jag fick och hoppas att länsstyrelsen ser till att fågellivet räddas genom att man får ordna jakten på mink på ett effektivt sätt

En kommentar

  1. Sven Nordblad

    På Malbådan öster om Holmögadd fanns tidigare Skandinavien största tobisgrisslekoloni. Minst 500 par. Idag är den i stort sett helt försvunnen. Även på Trappskär norr om Trappudden fanns tidigare en stor koloni med tobisgrissla. Även den kolonin är i stort sett utplånad på grund av mink.

    Men det finns fler anledningar att hålla efter minken. På Holmön planerar man nämligen att i samband med vindkraftsprojektet som nu pågår återskapa Degersjön – en våtmark för fåglar:

    http://www.holmon.info/?p=16

    Men vindkraftsprojektet skulle också stötta en annan utrotningshotad art på Holmön – den bofasta befolkningen:

    http://www.holmon.info/?p=1043

    Hälsar
    Sven Nordblad

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.