Idag utses efterträdaren till mig

Idag utses efterträdaren till mig. Det blir med säkerhet Hans för i Umeå brukar vi ha ordning och reda i valprocessen då alla valkarteller får det mandat som väljarna gett i valet i september och vi stödjer också de personer andra karteller för fram. Det har det varit otänkbart att gå partiernas nomineringar som i Nordmaling.

Jag har nu avverkat 20 år som kommunalråd varav 19 som ordförande och jag tycker faktiskt jag och vårt lag lyckats skapa ett bättre och attraktivare Umeå än när jag började. Det har även andra partier bidragit till för vi har aldrig haft egen majoritet.

Nu hoppas jag att även se som tar vi törs satsa på utveckling och inte bara saker internt i kommunen. Jag tycker alltför många glömmer bort att det är nya jobb i det privata som gör att vi får mer skattepengar till kommuner och landsting och för Umeå blir det 22.80 för varje hundring som en person tjänar.

Staten får också sin del via momsen och lite andra skatter. En ny färja till Finland tjänar staten mest på liksom på besöksnäringen då staten tar han om momsen så fort någon handlar något. Jag är helst säker på att när IKEA öppnas kommer många finnar hit och handlar där och betalar moms.

Jag upprepar än en gång att jag hoppas att våra ( Jag och Millans) efterträdare inser detta och vågar fortsätta den inslagna vägen även om det inte behövs något nytt IKEA men det nära samarbete vi haft med Universitetet måste fortsätta. Umeå måste fortsätta att utvecklas och växa. Den andra vägen vore en fullständig katastrof. En kommun stad eller ort som börjar backa kommer inte på rätt köl igen och ett av de tydligaste exemplet på detta är Detroit.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.