Bra blev det med bostäder på K4

Bra blev det med bostäder på K4. Jag menar självklart K4 fältet där vi hade hästarna när jag gjorde lumpen. Det var en ide som jag fick i början av min politiska bana.

Då var det en även en uteplats för de hästar som fortfarande Ryttarföreningen hade på K4. Ridverksamheten gick inte att utveckla där för hästarna skull men även av miljöskäl.

Iden blev att bygga en ny ridanläggning vid lantbruksskolan och bygga bostäder på K4 och ridhuset finansierades med de pengar vi fick för marken som såldes. Visst fanns det nostalgiker även då som tyckte att hästarna skulle vara kvar i centrala stan men vi i S drev frågan och moderaterna hade lite besvärligare men kom med när Anders Sjölund övertygat några motståndare i de egna leden.

Det här kom jag att tänka på när jag promenerade till Polisstyrelsens sammanträde i morse. Ny fin bebyggelse som kanske till viss del var för lågt byggt men tiden för högre hus var inte inne då. Men området är faktiskt ett riktigt fint bostadsområde. Stallarna och främst ridhusen blev kvar och de senare blev parkeringshus.

Hippilogum blev resultatet av detta för ridsportens räkning och även det blev ett lyckat projekt tillsammans med den lantbruksskola som är där även idag.Jag tror det är en av de bästa Ridsportsanläggningarna i Sverige och det betonade Anders Gernard när vi invigde den. Mycket bättre miljö blev det för hästarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.