Slamkrypare i går kväll på spåret

Slamkrypare i går kväll på spåret.?Rätt svar skulle vara Harsprånget och visst har det störst effekt men Stornorrfors producerar mera el. Harsprånget har en effekt 977 MW och producerar 2131 GWh medan Stornorrfors har en effekt på 599,4 MW och producerar 2298 GWh ibland upp till nästan 3000 GWh.

Då är man i alla fall störst på att producera den miljövänliga vattenkraften. Under min tid som Kommunstyrelsens ordförande har vi också löst ut en söndagen tvist om laxvandrigen sedan 1950 talet då vi byggt en ny laxtrappor men även en somoltavledare som leder smoltet ut genom laxtrappan i stället för genom turbinerna som är en stor tillgång för fiskvandringen och en av de modernaste i hela världen.

Umeå kommun är delägare i Stornorrforsens kraftverk vilket gör att vi har en intäkt på runt 100 miljoner som vi använder till välfärdspolitik. Intäkterna har varit större förut men så straffbeskatta den kärnkraftsvänliga alliansen vattenkraften med en höjd fastighetsskatt som för Umes del innebar en höjd skatt uppemot 60 miljoner kronor per år. Pengar som gick till sänkt skatt för de som tjänar mest i stället för välfärd i Umeå.

2 kommentarer

 1. Pingback: Är verkligen Hartsprånget Sveriges största vattenkraftverk? | Lennart Holmlund tycker till

 2. Bertil

  ”Intäkterna har varit större förut men så straffbeskatta den kärnkraftsvänliga alliansen vattenkraften med en höjd fastighetsskatt som för Umes del innebar en höjd skatt uppemot 60 miljoner kronor per år. Pengar som gick till sänkt skatt för de som tjänar mest i stället för välfärd i Umeå.”
  Skriver Lennart:

  Liknar lite av hur sjuka, arbetslösa behandlats av högerregimen.
  plundring av deras ersättningar och permanent skatt medan man sänker skatten för löntagarna. Samtidigt som man även där gör åtskillnad när låglöner sänks, medan höglöner höjs och får störst del av skattesänkningar. På det främst unga som tvingas till Bostadslån som ger klirr i fickan för ägare .

  Trenden är tydlig uppbyggnad av Klassamhälle är det som gäller, där profit på svaghet är
  den nya affärsidén och där skatt främst ska vara en angelägenhet för gruppen utanförskap eller lågt avlönade.

  Nu när nyval upphävs så lär profiten på svaghet utvecklas än mer och ännu fler utförsäkras. sättas i FASliga sysslor utan lön.
  Som sagt svaghet utvecklas som affärsidé.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.