Hur kunde man vara så naiva om SD

Hur kunde man vara så naiva om SD. För mig är det fullständigt obegripligt att någon kunde tro att Sverigedemokraterna skulle lägga ner sina röster och låta regeringens budget gå igenom. Ni som läser min blogg vet att enda chansen jag såg var att rösta fram SD,s budget som motförslag till regeringens för att sedan rösta på den egna. Så har man gjort på andra ställen

Sedan gjorde man en riktig media kupp från SD,s sida och hade en presskonferens där de skulle tala om hur de tänkte rösta. En presskonferens som SVT direktsände fick okritiskt fick framförda sitt främlingsfientliga, rasistiska, fascistiska budskap och berättade att de bestämt sig för att inte lägga ner sina röster utan rösta på alliansens budget. De meddelande också att de skulle rösta ned varje förslag som inte hade mindre pengar till flykting och invandringspolitik

Sedan meddelade Regeringen att de skulle utlysa extra val i mars. Nu vet vi att det inte blir något extraval efter den så kallade decemberöverenskommelsen. Det var bra att man fann ett system för att styra i minoritet som varit så vanligt i Sverige. Nu trätar man lite om vilka som var arkitekter bakom detta men det tycker jag spelar mindre roll men det var bra att den kom till.

Nu har media fullt upp och spekulerar än hit och och än dit. Det blir mindre dramatik då inte Sverigedemokraterna kan vara vågmästare på samma sätt som nu. Även om de inte fällde alliansens budget under förra mandatperioden utan lät alliansen få igenom sin budget. Det var därför det var givet att de inte skulle släppa igenom regeringens budget.

De politiska blocken har funnits länge de borgliga och de som nu är de rödgröna. Däremot finns det moderater som hoppats att det skulle bli en Alliansregering som skulle styra med stöd av Sverigedemokraterna. Svenska Dagbladet är en som föredrar en sådan väg liksom moderate försvarsministern som avgick liksom Adelssons och Hökmark då de riktat kritik mot överenskommelsen. Jag förstår varför Reinfeldt avgick omedelbart för jag tror att han stod för att det fanns två block alliansen och de rödgröna.

Sverige får inte bli ett land där de mörka krafterna i Sverigedemokraterna får ha en avgörande röst inom politiken. Deras ställningstagande gjorde nu att den förhatliga ” pensionärskatten ” blir kvar ett år till.

7 kommentarer

 1. Pingback: Hur kunde någon tro eller inbilla sig att Sverigedemokraterna skulle medverka till att en Rödgrön budget gick igenom | Lennart Holmlund tycker till

 2. Lars

  Decemberöverenskommelsen omyndigförklarar svenska folket och kan därför vara vara starten på ett inbördeskrig i Sverige. Jag har misstänkt länge att det finns grupper i Sverige som söker samarbete med Ryssland på samma sätt som det som sker i Ukraina i dag.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Ja det finns grupper i Sverige som söker stöd och det är Sverigedemokraterna som stöds av Putin. Fy fan för att hamna i klorna på Putin, som tror sig vara den nya Tsaren och som duperat snart hela Rysssland och de som inte lyder honom hamnar i fängelse

 3. Per-Arne Hallgren

  Vad är det som är bra i att låta partpiskorna vina. Riksdagen består idag av en samling personer som enbart vill rädda sin egen inkomst i stället för att ta strid för den politik de tror på. Ett passande namn i debatten torde vara högförräderi. Förbjud blockpolitiken och låt riksdagens ledamöter rösta på det som är bra för Sverige. Då hade vi haft en betydligt bättre situation för pensionärerna.

 4. Gunnar Karlsson

  Vill ej ha sänkning av pensionärsskatten utan istället en rejäl höjning av inkomstskatten en sisådär 2-3 kr . Då får vi ett samhälle där skola sjukvård mm är prioriterat på bekostnad av prylsamhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.