VK säger att de ska gräva mera

VK säger att de ska gräva mera. För mig är det obegripligt att de inte gräver före sina egna reportage och vad vänsterpartiet säger om lokaler i gamla biblioteket. Det vänstern säger att bottenvåningen i bibliotekshuset är förbehållen icke kommersiell verksamhet det är helt fel.

Så här står det i kommunfullmäktiges protokoll vilket VF,s reporter Maria Linne hade funnit redan i fredags. Så här stod det i protokollet
att kommunen säkerställer att en icke kommersiell mötesplats fortsatt finns och utvecklas vid Vasaplan. Inte ett ord om gamla biblioteket. Var den platsen ska vara är icke beslutat och måste analyseras vart det är mest lämpligt och även innehållet

Jag blir mycket förvånad över att det grävande teamet inte kollar upp fakta för att syna om det vänsterpartiets gruppledare talar sanning eller inte. Är inte en AU ledamot och gruppledare en makthavare. Det gäller att hela tiden vara noga med det man säger för nu tror jag inte VK talar sanning. Man ska granska makten och inte bli en budbärare av osanning från V för att vinna trovärdighet eller vad ? Saker som är så oerhört lätt att gräva fram

Slutligen är det inte tekniska nämnden som Lasse Jackobsson påstår som beslutar vilken verksamhet det ska vara i en annan ägares hus. Tekniska nämnden har och hade till uppgift att ordna lokaler åt kommunens verksamheter som beställer ett uppdrag och inget annat. Ett grävande team har kunnat kolla om någon beställt lokaler i bibliotekshuset.

2 kommentarer

  1. Johnny

    Så här ser jag det:
    1. Näringslivet tyckte biblioteket var i vägen. Det borde vara handel där.
    2. Kommunen gick näringslivet till mötes och flyttade biblioteket. Passande, eftersom ett skrytbygge behövde finansieras med en hyresgäst.
    3. Umeborna blev arga över detta, ja majoriteten var till och med emot enligt en opinionsundersökning. Så politikerna räddade sitt skinn genom att lova att det fortsatt skulle finnas en icke-kommersiell mötesplats vid Vasaplan. Politikerna, som inte är dumma, skrev emellertid skrivelsen så att medborgarna skulle tolka den på ett sätt (att den gällde bibliotekshuset) medan politikerna kunde tolka den lite hur de ville.
    4. Så slutförde politikerna näringslivets vilja och gjorde biblioteket till en galleria. Att bygga en väv på 4 år hinner man, men att konkretisera vad man menar med beslutet i om ”icke-kommersiell mötesplats” har man inte kunnat göra på samma tid.

    Den som inte ser hur det ser ut har tappat kontakten med verkligheten.

    / Ej vänsterpartist.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.