Skogsmaskin förare behövs i länet

Skogsmaskin förare behövs i länet. Det finns en utbildning i Burträsk men Vännäs ska också starta en och det gör att man är orolig i Burträsk och det kan man förstå då de har svårt att fylla sina utbildningsplatser.

Nu vet inte jag varför de inte lyckas fylla sina platser i Burträsk men branschen behöver mera personal. Vi får hoppas att om Vännäs nu startar sin utbildning att de går tillräckligt med sökande som kan tillgodose behovet av arbetskraft för skogsnäringen.

Jag är övertygad om att ska vi lyckas med yrkesutbildningar måste de ligga på platser där eleverna vill gå annars misslyckas man. Det är olyckligt om nu inte ungdomarna vill gå i Vännäs.

En kommentar

  1. Roland Samuelsson

    Enligt uppgifter från skogsbranschen behövs enbart för behovet i Västerbotten varje år utbildas omkring 50 nya skogsmaskinförare. Därför har nuvarande gymnasieutbildning i Burträsk och den nya vid Liljaskolan i Vännäs, vardera med plats för ca 16 platser per årskurs, alla möjligheter att fylla sina elevplatser. Två skolor med olika geografiska lägen kan kanske öka intresset för jobb inom skogsnäringen. Jag är övertygad om att det också behövs olika profiler på gymnasieskolors yrkesutbildningar eftersom elever har olika behov och önskemål. Skogen är också en säker framtidsbransch. Därför är det lyckligt om nu ungdomar väljer att gå skogsmaskinutbildningarna både i Vännäs och i Burträsk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.