Nu gungar det under fötterna för Björklund

Nu gungar det under fötterna för Björklund. Självklart gör det så när opinionssiffrorna är så långa. Enligt en undersökningar riskerar partiet att hamna utanför Riksdagen om det varit val idag. De ska nog vara glada att det inte blev ett extra val

Peder Westerberg tog också upp det i sin blogg på VK och när tidningarna börjar gräva är det fler som indirekt tycker att han ska avgå. Jag är förvånad att inte den interna kritiken kommit tidigare.

Att det kommer att ske ett byte tror jag är självklart men gör man inga ändringar i politiken har det ingen betydelse. Skolan har varit Björklunds framtoning men under hans tid som skolminister har skolan blivit sämre och sämre och han har vetat bättre än alla andra och även bättre är vetenskapen.

Jag tror det blir så här för de borgliga partierna har inte pratat för sina parter utan sagt sig heta alliansen och de har även sagt att det är moderaterna som är de som haft statsministerkandidaten. Ni som läser min blogg vet att jag sagt att slå ihop partierna och kalla er alliansen.

Vem som blir partiledare efter Björklund har jag ingen aning om men jag känner många kommunala folkpartister runt om i landet och jag är övertygad om att den nya politiken kommer att handla om andra saker än Nato, skola och kärnkraft. De söker sig säkert tillbaka till att bli mera socialliberala och diskutera välfärden igen.

En kommentar

  1. Birger Engström

    Samma information att det är Alliansen som är orsaken till nedgången i skolan. Med ihärdig information om det kommer alla till slut att tro det. Hur var det med skolan före kommunaliseringen? Ja det var inte så roligt att se på lönekuvertet som lärare. Lönerna ville aldrig ta fart uppåt. Sen strejk avblåstes som samhällsfarlig. Där var det kört. Sossarna stimulerade kvinnors inträde i skolvärlden mer och mer. Var det därför de höll tillbaka lönerna? Kvinnor behöver väl inte så höga löner. Tala om feminism. Sossarna kallar sig så. Sen kom dråpslaget med Göran Persson. Kommunpamparna såg att lektorer och adjunkter, som i alla fall var välutbildade, ersattes med de ”billigare” folkskollärarna. nu ser vi vart det bar iväg. Folkskollärare är säkert bra i folkskolan men när det kommer till djupare kunskaper i naturämnen och språk är de inte så bra.
    Ni skyller på Alliansen för att skymma era egna tillkortakommanden. Tänk en gång till om du nu har gått i bra skola än sosseskolor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.