Ishockeyns SHL ställer krav på klubbarna

Ishockeyns SHL ställer krav på klubbarna. Det är väl bra att klubbarna ska sköta ekonomin, men har man följt upp tidigare regler som då kom från förbundet. Det är många klubbar som har haft sämre ekonomi än vad Löven hade. Det blev inte konkurs som man begärde sig i utan den hävdes då en räddningsaktion gjordes men de tvingades flytta ner. Det är flera klubbar som fått räddning nu senast Timrå men både AIK och Leksand har räddats.

Andra regler som de infört blir nog mera regler mot kommunerna om tex ishallarnas storlek. Det kan bli ett bakslag för svensk ishockey för idrotten ska vara rädda om sina klubbar överallt för det är inte säkert kommunerna har råd med den överstandard som förbunden kräver. Umeå bygger inte en simhall för en publikkapacitet som nyttjas kanske var 10/15 år. Det är samma sätt med andra förbund. Stora krav gynnar nog bara vissa orter och vill man verkligen ha det så.

Däremot borde det finnas krav på kompetens hos domarna och några som dömt ishockey i Umeå håller inte måttet

En kommentar

  1. Andreas Larsson

    Tror nog domarna besitter den kompetens som du vill att dom ska ha men alla har vi bra respektive dåliga dagar på jobbet. Bara för att en domare inte dömer för Löven innebär inte att han inte är kompetent. Så otroligt lätt att vara tränare eller domare från läktaren där du har en helt annan syn på det hela än nere på isen där domaren ska agera på några tiondelar. Skärp dig och tänk efter innan du skriver om sport nästa gång Lennart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.