Är parkeringsböterna för låga i tex Stockholm

Är parkeringsböterna för låga i tex Stockholm. Det kan man tro när man ser hur många som felparkerat. 2014 skrevs det ut 1,5 miljoner parkeringsböter i Sverige. En ökning med 7 % och det blev stora intäkter i storstadskommunerna. Stockholm var det 350 miljoner som man fick vilket var en ökning med hundra miljoner

Visst kan man ibland parkera fel av misstag men nog är det sällsynt och visst kan P automater krångla. Jag tycker man glömmer bort att det finns orsaker till att man har regler för var man får parkera. Jag är övertygad om att om reglerna försvann skulle det bli totalt kaos och omöjligt tex för nyttofordon som räddningstjänst och även snöröjare att komma fram.

Nu tror jag inte nettot för Stockholm är stort men kanske är P böterna för låga i de orter man har mycket överträdelser. I de flesta större orterna har man dessutom en väl utbyggd kollektivtrafik. Hjälper det inte till med att höja böterna går man se till att man även ger straffpåföljd genom att man får en prick på körkortet. Kan man inte lösa parkeringsreglerna som står på skyltar kan man knappast läsa skyltar med andra regler i trafiken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.