Expressen sprider lögner så det ryker

Expressen sprider lögner så det ryker. De har sagt att Margot Wallström gett efter för Putins krav att inga plan skulle få landa i Estland. Borgliga politiker litar blint på Expressen och vill ha henne till KU. Att man inte först tar reda på sanningen innan man agerar. Det här visar att det är Expressen som styrt Alliansregeringen

Försvaret avvisar de här uppgifterna om att Sverige böjt sig för Ryska krav på att inte landa i Estland i samband med en övning tillsammans med Nato. Försvarets presschef Simon säger att det aldrig varit planerat att svenska Gripen skulle använda estniska flygfält vid övningen.

Han säger vidare att Vi har inte fått några styrningar på hur vi ska planera övningar, eller direktiv eller instruktioner från regeringen. När det gäller det svenska försvaret så ligger dessutom ansvaret på försvarsdepartementet. Expressen gör sig förtjänt av skvallerblaska.

5 kommentarer

  1. Rune Öström

    Om man läser US’s Promemoria 2015-02-12 rubricerad ”Uppteckning från möte med kabinettssekreterare Annika Söder och Rysslands ambassadör den 11 februari” får man ett annat intryck än LH framför.

    Enur

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Militären dementerade att det inte varit aktuellt att landa med några flygplan i Estland

  2. John

    Du ser uppenbarligen inte problemet. Varför sitter de och diskuterar upplägg om svenska övningar och finska tillsammans med RY, de har inget med det att göra.
    Sen, att säga så här, då samtidigt Försvarsmakten håller på med planeringen, så innebär det indirekt en påverkan på planeringen och det är ministerstyre.
    Nej, avgång nu tack, hon är inte min utrikesminister men uppenbarligen Rysslands!!!

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du kan inte förneka att militären sagt att det har aldrig varit meningen att landa med några flygplan i Estland. Några timmar efter det så tog Expressen bort artikeln men då hade de spridit lögnen ordentligt

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Dessutom skriver du under falsk E-mail för när jag testade och skickade på den här E-maiadressen [email protected] men den var okänd. Men jag ser ditt IP nummer 213.21.100.129 så någon fler kommentar från dig kommer inte in och jag rekommenderar alla andra att göra så. Vore jag VK skulle jag stänga av dig när du gör på det sättet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.