Business Arena är i Umeå

Business Arena är i Umeå. Den startade i går och det beröm som Umeå får för sin utveckling känna hur bra som helst. Inte minst blev jag över det beröm som jag fick av Göran Persson för mitt ledarskap och vår vision om Umeå och Umeås framtid.

Göran hade ett mycket intressant anförande som delvis handlade om skogen där han är ordförande i Svea skog. Han tog upp andra viktiga saker att Europa får bekymmer med en åldrande befolkning och de problem som uppkommer vid minskad befolkning. Vi har större möjligheter för att vi satsar på barnen och familjen och båda jobbar. Han har rätt att föds det tillräckligt med barn så ger det efterfrågan i framtiden.

Görans Idee om att ta bort egeninsatsen för byggande av bostäder är helt korrekt och att det ska i stället vara krav på amorteringar. Inga ungdomar har skrapat ihop några pengar till en egen insats. I hyresrätten kommer egeninsatsen på hyran.

Jag gillar hans syn på skogen som över tiden ger bättre avkastning. Han kallar det biologisk avkastning vilket är rätt benämning. Skogen och använda den rätt är en viktig långsiktigt hållbar åtgärd. Det är den som kan bidra till att få stopp på den globala uppvärmningen .

Jag ska återkomma längre fram om reflektioner jag får över de seminarier som jag själv deltagit i och även över övriga deltagare och idéer som kom från inledningen. Jag törs garantera att alla tycker som jag att det är intressant att lyssna på Göran Persson både om skogen och hans syn på vad som är viktigt i övrigt

En kommentar

  1. Erik

    Vi behöver rejäl invandring i hela Europa om vi inte ska dö sotdöden. Japan är redan på väg ner i träsket med minskad befolkning. Vi behöver få ett utvecklat och mångkulturellt samhälle som lockar folk att bosätta sig i Sverige. Hur Norge, Danmark och Finland ska lösa sin befolkningsfråga det vette gudarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.