Netanyahu ljög om Irans atombomb i FN

Netanyahu ljög om Irans atombomb i FN. Det gjorde han 2012 när han talade inför FN. Nu har det i efterhand att han inte ens hade stöd hos sin egen säkerhetstjänst för påståendet.

Några veckor efter hans tal i FN utbytte israeliska säkerhetstjänsten information med internationella samarbetspartner, bland dem CIA och säkerhetsapparaten i Sydafrika och där hävdade israelerna att Irans kärntekniska verksamhet inte var tillräcklig för vapenproduktion. Det här är läckor om kommunikationen som nått den brittiska tidningen The Guardian och tv kanalen al-Jazira.

Vi får även hoppas att andra länders har samma information som Israels nämligen att Iran inte kan bygga egna atombomber. Nu pågår förhandlingar om Irans atomenergiorgan . De har behov av annan energi i framtiden när oljan sinar.

Den här nyheten om att Iran hade kunskap att framställa atombomber spreds runt om i världen av media på grund av Netanyahus uttalande i FN. Ingen brydde sig om att kolla om det fanns ett uns sanningen i påstående. Han hade säkert sin taktik med detta uttalande. Vi lever i en farlig värd med citat från ett annat media där lögner sprids med en löpelds hastighet. Vart har yrkesetiken hos media tagit vägen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.