Snusare blir lättare alkoholberoende

Snusare blir lättare alkoholberoende. Det är faktiskt sant enligt en studie från Umeå Universitet. Så visst var det ett rätt beslut av Umeå kommun att vidta åtgärder mot brukande av snus. Minns hur M häcklade detta förslag

I vilket fall som helst visar studien att snusare löper dubbelt så hög risk att bli alkoholberoende som icke snusare. Det här kommer från en lång studie och utgår från hälsoundersökningar med olika åldersgrupper. 21000 personer har medverkat så det bör vara statistiskt säker.

För de som vill veta mera finns säkert den här undersökningen. Men den visade också att ju mer snus man brukade ju större risk att bli alkoholberoende. Snus är av ondo det visste EU men inte Sverige och därför slogs vi för att ha kvar det

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.